Slöjda i trä

I lager.
Antal: 1

208 kr

Leverantör: Natur Kultur Allmänlitteratur

Slöjda i trä är en inspirerande grundbok som beskriver hur du slöjdar enkla, funktionella och roliga träföremål med kniv och yxa. Du får bland annat lära dig att tillverka slevar, skålar, smörknivar, tårtspadar, hängare, knoppar, skärbrädor och pallar.

Här får du svar på vilka verktyg och redskap du behöver, hur du väljer rätt material och vilka träslag och tekniker som lämpar sig bäst för olika föremål. Boken innehåller allt du behöver veta om klyvning, torkning, täljning, slipning, mönsterskärning, målning och ytbehandling. Här finns också en utförlig ordlista som förklarar alla fackuttryck.

Boken Slöjda i trä har blivit något av en modern klassiker i ämnet och gavs första gången ut 2002. Nu ges den ut igen i en helt omarbetad utgåva.

Jögge Sundqvist är professionell slöjdare. Han arbetar i rått och torrt trä med handverktyg i en lång slöjdtradition och tillverkar bland annat målade pallar, stolar, knivar, skåp, slevar och tråg. Jögge är starkt influerad av den svenska självhushållningsslöjden och folkkonsten från 1600-1700-talen och har varit verksam med utställningar och workshops i Skandinavien, Europa och USA sedan 1985.

Boken är fotad av Jostein Skeidsvoll.

Författare: Jögge Sundqvist
Illustratör: Annika Nordin
Formgivare: Katy Kimbell
Fotograf: Jostein Skeidsvoll
Redaktör: Elisabeth Fock
Upplaga: 1
ISBN: 9789127148833
Språk: Svenska
Vikt: 570 gram
Utgiven: 2016-06-11
Förlag: Natur Kultur Allmänlitteratur
Antal sidor: 105