Om oss

Om Humlebonden Småland AB

Vi är en familj som bor på en liten gård i Småland där vi strävar efter ett självförsörjande liv. På vår gård odlar vi svensk humle, grönsaker, frukt och bär. Vi har även bin och höns som ger oss honung och ägg. En liten grupp får har vi också skaffat oss och kommer på så vis bli självförsörjande på  kött, ullgarn och skinn. 

Vi vill gärna inspirera andra att leva ett mer självförsörjande liv och i vår butik kan ni hitta nyttiga produkter för självhushållning och odling som vi gillar och själva använder oss utav.

Vi kommer även sälja våra egentillverkade saker från gården.

Vill ni se vad vi sysslar med på vår gård kan ni följa oss på Instagram.

Om Root Pouch odlingssäckar

Våra Root Pouch odlingssäckar är gjorda av 100% återvunnet material från vattenflaskor och naturligt fiber. Istället för att plastflaskor hamnar på soptippen eller i havet görs de till något bra. Odlingssäckarna tar bara upp en sjättedel så stor plats som en vanlig plastkruka när den fraktas vilket är mycket bättre för miljön. 

Root Pouch förhindrar att rötter cirkulerar. Säckarna isolerar från vinterkyla och/eller sommarvärme och släpper igenom allt överflödigt vatten vid bevattning.

Våra odlingssäckar finns i många olika storlekar, allt från 3,8 liter upp till 360 liter. Storlekarna från 16 liter och uppåt har handtag vilket gör att de enkelt kan flyttas på. Root Pouch finns i tre olika färger. Grå, svart och brun. 

Det går att odla mängder av olika grönsaker i säcken tex tomat, chili, örter, jordgubbar, gurka, morötter, rotfrukter, lök, potatis mm. Det går såklart att plantera blommor i den också. Endast fantasin sätter gränser. 

Du kan ha odlingssäckarna i ett växthus eller utomhus direkt på gräs och jord, på balkongen eller uteplatsen. Placerar du säcken på ett känsligt underlag eller inomhus, tänk på att ha ett fat under då den släpper igenom överflödigt vatten. 

Säckarna har en hållbarhet på 3-5 säsonger men oftast mycket längre än så om man tömmer, borstar ur dem och förvarar dem under tak när de inte används. 

Root Pouch odlingssäck är UV-beständig, BPA-fri och Giftfri!

Den här texten presenterar kortfattat varför vi tycker så mycket om Root Pouch odlingssäckar. De är bra på många olika sätt helt enkelt! Dessutom är de riktigt snygga. 

Vi kan varmt rekommendera dessa säckar för andra som odlar eller vill börja odla egna grönsaker och dessutom vill göra ett medvetet val för en bättre miljö. 

Vad gör Root Pouch krukor till ett mer hållbart trädgårdsalternativ?
Root Pouch växtkrukor använde återvunna plastflaskor som annars skulle skickas till våra soptippar. Detta förhindrar inte bara att gammal plast återvinns, det förhindrar också att ny plast skapas, vilket sparar petroleum och fossila bränslen från att användas.

Vad är Root Pouch växtkrukor gjorda av?
Root Pouch växtkrukor är gjorda av PETE (polythehylentereftalat) som härrör från plastflaskor. Detta material spinns till fibrer som blandas med återvunna bomullsfibrer.

Vad gör Root Pouch krukor till ett bättre val för friskare växter?
Root Pouch växtkrukor är mer andningsbara och vatteneffektiva, vilket främjar en mer fibrös, tät rotstruktur och förhindrar att rötterna cirklar. De ger också överlägsen isolering och skyddar växter mot vinterkyla och sommarvärme.

Odlingssäckar - Odling - Humlebonden

Vill ni bli återförsäljare av Root Pouch eller Gronest?

Vi är återförsäljare av Root Pouch odlinsgsäckar i Sverige och i Norden. Är ni intresserade av att börja sälja våra odlingssäckar så tveka inte att höra av er så berättar vi mer om produkten för er.
Ni når oss enklast via mail [email protected]

Våra köpvilkor

https://www.youtube.com/watch?v=gES67i7TxCM&list=PLV_bLjqZMpiP12NL9ZmhTFCbI6iQtIobl&index=2

https://www.youtube.com/watch?v=et7Iuhuxquo&list=PLV_bLjqZMpiP12NL9ZmhTFCbI6iQtIobl&index=1