Humle : Det gröna guldet

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Leverantör: Nordiska Museets Förlag

Humlen har följt människan i över tusen år. Trots det har mycket av kunskapen om humle och humleodling gått förlorad i Sverige. Vi känner grödan som smaksättare i öl, kanske även som dekorations- och medicinalväxt. Mindre känt är att dess ekonomiska betydelse har varit så stor att odlingen har reglerats i lag under fyra sekler.

I denna rikt illustrerade bok, som här ges ut i en andra upplaga, betraktas humlen utifrån ett sammansatt biologiskt och historiskt perspektiv. Innehållet spänner från växtens kemi, genetik och historiska utbredning till odling, ölbryggning och nya användningsområden. Djupast handlar framställningen om att den nära relationen mellan människan och kulturväxterna styrs av såväl biologiska och ekonomiska som politiska och sociala faktorer.

Författarna till Humle: Det gröna guldet är agrarhistoriker från två skilda discipliner. Else-Marie Karlsson Strese är biolog och genetiker och Clas Tollin kulturgeograf.

Författare:
Else-Marie K. Strese
Clas Tollin
Formgivare: Göran Eklund
Upplaga: 2
ISBN: 9789171086006
Språk: Svenska
Vikt: 1310 gram
Utgiven: 2018-11-19
Förlag: Nordiska Museets Förlag
Antal sidor: 303