Syrningskruka 2liter

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Syrningskruka ,  fermenteringskruka, surkålskruka, sauerkraut pot , kärt barn har många namn.
Vi har äntligen lyckats få tag på dessa otroligt fina krukorna. Här pratar vi riktigt fint hantverk.
Levereras komplett med lock och tyngd.
OBS:Skickas bara med DHL


Historik

En keramikverkstad grundades i Zábřez för mer än hundra år sedan.
Företaget "K. Kolomazník, keramické závody Zábřeh na Moravě" grundades 1892 av farfar till den nuvarande ägaren. Keramikverkstaden är numer placerad på en annan plats, men inte långt från de ursprungliga lokalerna. Produktionen baseras på de gamla keramiktraditionerna för hantverksproduktion, professionellt fokus och många års erfarenhet. Produkterna skapas för hand på grejskivor, glaserade med naturliga glasyrer och eldade med trä i Kasels rektangulära ugnar.

En vändpunkt i tekniken efter första världskriget.
Teknologins vändning och ökad produktionsomfångs skedde strax efter slutet av första världskriget, då i andra generationen ägare och entreprenörer. År 1920 flyttades produktionen till de nuvarande byggnaderna. Detta möjliggjorde omfattande modernisering och utvidgning av produktionen, som förändrades från ålderdomlig, liten serie hantverksproduktion till modern fabriksproduktion. I de nya fabrikslokalerna infördes maskinförvandling av produkter till gipsformar och produktsortimentet utvidgades. De nya ugnarna med rund kapacitet uppvärmd av kol representerade under sin tiden en betydande nyhet i hela dåvarande Tjeckoslovakien.

Stora mellankrigstid
De förändrade avfyrningsförhållandena möjliggjorde en betydande ökning av avfyrningstemperaturerna, vilket gav grunden för produktionen av så kallade brandbeständiga lergods. Dessa varor har använts som högkvalitativ hushålls- och matlagningskeramik, men också som högkvalitativ trädgårdskeramik. De kännetecknades av användning av icke-farliga blyfria glasyrer i bla. naturligt gula och bruna. En del av stengodsen dekorerades för hand före eller efter avfyrningen med olika tekniker och färger. Men över tid anpassades sortimentet till nya krav, riktningar och tekniska möjligheter och inkluderade en bred försäljningsbas inte bara i Tjeckoslovakien utan också utomlands. 

Ekonomisk kris och förändringar efter kriget
Vid en tid med stor ekonomisk kris introducerade anläggningen 1934 den tillhörande produktionen av sliphjul och stenar baserade på karborundum och elektrokorund med användning av lämpliga keramiska bindningar. Denna produktion ägde också rum i tredje generationen av anläggningsförvaltningen och stoppades först efter socialisering av anläggningen 1952. Produktionen av keramik fortsatte dock under nya förhållanden, i den gamla traditionen och med förändringar enligt kundens krav, med betoning på keramik i trädgården.

Restaurering av det ursprungliga företaget efter 1989
Efter 1989 restaurerades det ursprungliga keramikverkstaden och företagets fjärde generationen fortsatte att driva företaget. Förgasningen av keramiska ugnar möjliggör en betydande ökning av sortimentets kvalitet och utvidgning. En betydande minskning av utsläppen och möjligheten att utöka produktionsomfånget och volymen uppnås också.


Ökande kvalitet och ekologisk säkerhet
Denna modifiering bidrar till den ekologiska säkerheten vid keramikproduktionen och skapar en förutsättning för ytterligare kvalitetsutveckling av alla produkter. Målet med alla pågående förändringar är att möta kundernas krav maximalt och att leverera produkter som kommer att glädja dig med dess utseende och användning.